Čišćenje kanalizacionih cevi

Nakupljanje hemijskih naslaga i masnoća na unutrašnjost vodovodnih i kanalizacionih cevi može dovesti do korozije, što može implicirati i naknadnim zagušenjem. Povremeno čišćenje odvoda i kanalizacije može sprečiti zagušenje odvoda, pucanje cevi i curenje vode. Čišćenje produžava vek postojećih cevi, tako da nećete imati dodatnih troškova koje iziskuje zamena postojeće vodovodne instalacije.

Naš vodoinstalaterski servis, uz pomoć adekvatne opreme i alata, nudi uslugu odgušenja slivnika po POVOLJNIM cenama, 24h dnevno, 365 dana u godini. Naše ekipe dolaze na Vašu kućnu adresu u najbržem roku nakon Vašeg poziva, i to važi za sve beogradske opštine. Za realizovanu uslugu dobijate račun i garanciju.

Prednosti čišćenja odvodnih i kanalizacionih cevi su brojne:

  • Brže i  efikasnije oticanje vode.
  • Voda neće „stajati“ u odvodu već će  polako skliznuti niz cev.
  • Čist kuhinjski odvod ili bilo koji  drugi vodovodni čvor neće prelivati ili izlivati vodu. Ovo je još važnije u odvodima za  wc šolje jer će se održavanje ovih cevi čistim, sprečiti izlivanje fekalija i prljave  vode.
  • Neprijatni mirisi koji se osećaju su znak da odvodi i cevi nisu čisti i da je došlo do  nakupljanja plesni i bakterija.
  • Čist odvod, posebno u kupatilu, sprečiće rast plesni i bakterija.
  • Naravno, najočiglednija prednost povremenog čišćenja odvoda je ta što će sprečiti stvaranje začepljenja.

Čišćenje kanalizacionih cevi Beograd

Kako ne bi došlo do začepljenja, preporučuje se čišćenje kanalizacionih cevi sa vremena na vreme. Ipak, mnogi od nas su skloniji da prenebregnu tu činjenicu, pa onda dođu u situaciju da moraju profesionalne vodoinstalatere da kontaktiraju, jer je došlo do većeg ili manjeg zagušenja kanalizacije.

U suštini, vodoinstalateri će vrlo brzo izaći na teren nakon što budu dobili poziv od klijenta. Praksa je da prvo izvrše odgušenje kanalizacionog sistema, a u većini slučajeva se to vrši ili uz pomoć vozila pod pritiskom ili ručnom sajlom. Tek nakon toga može da bude izvršeno čišćenje kanalizacionih cevi i njihova dezinfekcija. U većini slučajeva se ta usluga vrši uz primenu vode pod visokim pritiskom, tako da se koriste specijalna vozila. Na taj način se prljavština sa oboda cevi skida i samim tim one postaju prohodne.

Kako očistiti odvode i kanalizacione cevi?

Mnogi ljudi će, radi jednostavnije upotrebe, koristiti hemijska sredstva za čišćenje odvoda kako bi očistili začepljene cevi u svom domu. Iako ograničena upotreba takvih proizvoda verovatno neće prouzrokovati trajno oštećenje cevi, prekomerna upotreba ovih proizvoda može naneti štetu i cevima i korisniku. Međutim, ovi hemijski tretmani su još uvek nedovoljni za čišćenje cevi u vašem domu, jer ne pročišćavaju nakupljanja sa strane, već jednostavno protiču mimo, bez da očiste cev. Čista voda sa sirćetom je manje oštar postupak. Dodavanjem tople vode i sode bikarbone u sirće možete efikasno ukloniti mirise uzrokovane bakterijama i očistiti ostatke kako biste sprečili začepljenje u budućnosti. Izlijte polovinu šolje sode bikarbone i dodajte pola šolje sirćeta. Ostavite da rastvor stoji 15 minuta. Nakon toga sipajte vrelu vodu niz odvod.

Naš vodoinstalaterski servis radi sve vrste odgušenja – kontaktirajte nas ukoliko imate potrebu za tim!
Vršimo odgušenje kanalizacije, čišćenje i popravku kompletnih vodovodnih i kanalizacionih instalacija, kao i svih vrsta cevi (kanalizacione cevi, odlivne cevi…) i sanitarnih uređaja.

Za uslugu odgušenje kanalizacije, cena varirara od vrste zagušenja kao i od toga na kojoj se dubini nalazi problem. Konsultacije su besplatne stoga ne oklevajte da nas pozovete, dostupni smo 00-24 sata, svaki dan, čak i praznicima.