Sijalica gubi kontakt I ne radi ? Treba vam zamena sijaličnog grla?

Ukoliko sijalica treperi ili ne radi, a nema znakova da je pregorela ili gubi kontakt treba Vam zamena sijaličnog grla. Naš servis radi zamenu sijaličnog grla na: zidnim i stojećim lampama, plafonjerama sa jednim sijaličnim grlom ili dva i više sijaličnih grla, na ogledalima u kupatilu, lusterima, lampama na kući i u dvorištu u svim sportskim, stambenim i poslovnim objektima.

Ukoliko vam je potreban kvalitetan i iskusan majstor za elekrtričarske radove, možete nas kontaktirati na naše brojeve telefona i potrudićemo se da na vašu adresu stignemo u vrlo kratkom vremenskom periodu. Za sve intervencije dobijate račun i garanciju na trajnost i kvalitet, i ono što je najbitnije – sve električarske usluge obavljaju školovane osobe i električari sa licencom.

Zamena sijaličnog grla Beograd

Prilikom zamene sijaličnog grla naši električari će proveriti električne instalacije svetla a po potrebi radimo demontažu i montažu lampe, lustera, plafonjere svih modela bilo da koriste LED sijalicu ili standardnu sijalicu. Ako imate problem sa gašenjem i paljenjem svetla radimo i  zamenu prekidača za svetlo, zamenu prekidača za svetlo sa potenciometrom.

U slučaju da želite sami da zameniti sijalično grlo, evo kratkog uputstva

Pre nego što počnete da radite bilo šta na elektičnoj mreži, obavezno isključite osigurač i ispitajte žicu ispitivačem (glinericom) da li je struja prekinuta.
Prvo morate shvatiti kako grlo funkcioniše i kako se struja prenosi kroz njega na sijalicu. Iz plafona ili strujnog kabla primetićete dve ili tri žice, u zavisnosti od instalacije. Plava živa predstaljva nulu, kroz koju se ne provodi struja, a braon žica predstavlja masu kroz koju struja protiče. Ako postoji i treća žica, onda je obično šarene boje i predstavlja uzemljenje.

Na sijaličim grlima nalaze se dva otvora iz kojih vire mali šrafovi. Dva otvora nalaze sa strane, a na nekim grlima nalazi se i jedan otvor na sredini. Dva šrafa sa strane su glavni i na njih morate povezati nulu i masu ako želite da sijalica radi. Ako imate žicu za uzemljenje, onda nju povežite na sredinu grla gde vidite šraf koji je povezan sa malim parčetom metala.

Kada pogledate unutar grla, videćete dva kontakta. Jedan dodiruje sijalicu ispod nje, a drugi sa strane kada se ona ubaci. Trudite se da masa uvek bude povezana sa kontaktom koji je ispod sijalice, jer ako se masa nalazi sa strane onda rizikujete da vas struja udari dok menjate sijalicu.

Neka grla ćete morati da ošrafljujete, a neka ne, ali kod svakog tipa postupak je isti, žice samo ubacite u otvore i šrafovima ih pričvrstite kako ne bi ispadale i na taj način ste uspešno spojili sijalično grlo. Ubacite sijalicu, upalite osigurač i prekidač i vaša soba će ponovo biti osvetljena.

U slučaju da se ne usudite sami da radite zamenu – kontaktirajte nas i dolazimo u vrlo kratkom vremenskom roku na Vašu adresu – naš tim električara vam stoji na usluzi.