Na tržištu postoji veliki broj različitih tipova bojlera, a vi možete da se odlučite za skuplje ili jeftinije varijante, što će u mnogome uticati i na to koliko će vas bojler služiti. Primera radi, ako uzmete emajlirani kazan, tada će vas on služiti oko tri do četiri godine, dok je garancija na kazan svega jednu godinu. U slučaju da se odlučite za pocinkovani kazan, tada će on funkcionisati oko sedam do osam godina.

Najbolja varijanta je da se uzme bojler koji ima prohromski kazan, tj. kazan od nerđajućeg čelika. Ovakvi bojleri na kazan imaju garanciju od deset do petnaest godina, što zavisi od proizvođača. Pored toga, u praksi traju znatno duže i jedno vreme ste zaista mirni.

Ali, ipak, ne sasvim. To je zbog toga što bojler nije samo kazan, već ga čine i drugi delovi, kao što je termostat, grejač, fleksibilna creva, sigurnosni ventil…

POPRAVKA SIGURNOSNOG VENTILA NA BOJLERU

U ovom kratkom tekstu ćemo se pozabaviti sigurnosnim ventilom. Dakle, kakav je to deo, čemu služi i kakve nevolje može da izazove ako se pokvari?

Dakle, reč je o ventilu koji reguliše pritisak u bojleru. Sasvim je jasno, svima nama, iako nismo majstori, da kada se nešto nalazi pod velikim pritiskom koji nije regulisan, da može da eksplodira. Koliko puta ste čuli priče od vaših rođaka, prijatelja, komšija, kolega, itd, da je nekome od njih eksplodirao bojler u sred noći, poput bombe, i napravio veliku štetu?

ZAMENA SIGURNOSNOG VENTILA NA BOJLERU

Najčešći razlog za ovu situaciju je upravo sigurnosni ventil na bojleru. Taj deo je potrebno redovno proveravati, menjati, i onda tek možete da spavate mirno. Pozovite naše ekipe i majstori će doći u najkraćem roku da odrade ovu zamenu.

Nemojte ovakve popravke raditi sami, jer je velika verovatnoća da nešto nećete odraditi kako treba, a onda ćete ponovo doći u situaciju da zovete majstore da odrade korekcije. Uštedite sebi vreme, trud, živce i novac – pozovite profesionalce odmah.

Kontaktirajet nas u vezi sa popravkom sigurnosnog ventila