Često vlada mišljenje da je lakše demontirati nego montirati. I to je, donekle, tačno, ali ipak bi trebalo da imamo u vidu da je i za demontažu potrebno znanje, kao uostalom, i za svaki posao.

Kako se radi demontaža wc šolje?

Recimo da ste odlučili da renovirate kupatilo ili možda gradite sasvim nov objekat – porodičnu kuću ili poslovni prostor, na primer. Tada će biti potrebno da se montira nova wc šolja, kao i sve druge sanitarije. Ako se radi samo renoviranje, onda zasigurno već imate wc šolju i ona je obično stara dosta godina.

Ovakvi modeli, najčešće su pravljeni tako da su čvrsto zalepljeni za pod, tako da i sama demontaža uopšte nije laka, ako pri tome želimo da sve uradimo kako treba i da ne oštetimo keramičke podne pločice. Zbog toga ovo nije posao tipa “uradi sam“, već je najbolje i jedino rešenje da se pozove ekipa vodoinstalatera.

Oni će, prateći pravila struke, veoma vešto demontirati staru wc šolju, isključiti je sa odvoda i ukloniti, a zatim pristupiti postavljanju novog modela. Novi modeli ovih sanitarija su znatno praktičniji za demontažu, kada jednom budete ponovo želeli da unesete promene u svoj enterijer.