ZAMENA MEŠAČA SLAVINE

Zamena mešača slavine

Zamena mesaca slavine, zamena keramickog mesaca slavine.

Zamena mešača slavine za jednorucne slavine, Minotti, Rosan, Marbomil, Armal, Grohe, Hansgrohe i ostalih jednorucnih slavina.

Marbomil Armal Grohe Hansgrohe Minotti
keramicki mesac slavine

Ukoliko ne možete skroz zatvoriti vodu na slavini, ili se pojavljuje voda ili kamenac ispod ručice jednoručne slavine verovatno je neispravan mešač i treba zamena mešsača slavine. Na jednoručnim slavinama deo koji obezbeđuje otvaranje i zatvaranje vode, kao i mešanje tople i hladne vode jeste mešač ili mešačka glava. Bitno je na vreme reagovati pošto će curenje koje uzrokuje neispravan mešač  stvoriti naslage kamenca koje će kasnije otežati rastavljanje slavine, a u najgorem slučaju slavinu nećete moći rastaviti bez mehaničkog oštećenja ukrasnih delova slavine.

 

 

 

Kao i pri svim radovima na vodovodu zatvorite ventil hladne i tople vode vode. Ventil hladne vode se nalazi
ili ispod slavine ili je postavljen na ulazu hladne vode u mokri čvor (glavni ventil za sve slavine). Zatim zatvorite ventil tople vode koji se nalazi ispod desne napojne cevi ili creva od bojlera. Ukoliko nemate ventil za zatvaranje hladne vode ili ga nije moguće zatvoriti zbog neispravnosti zatvorite glavni ventil u šahti kod vodomera. U ovom slučaju nije potrebno zatvarati ventil tople vode pošto sad cela vodovodna instalacija nije pod pritiskom. Proverite da li ste zatvorili vodu tako što ćete pustiti vodu na slavini na kojoj treba da izvršite zamenu mešača.

Napomena: kod zamene mesaca slavine treba obratiti paznju na dimenzije mesaca kod nas su najčešce fi 40 i fi 32. Kao i da obratimo pažnju na ove dve slike

This Post Has One Comment

Оставите одговор

Close Menu